10 TIPS OM HEEL EENVOUDIG, TOFFE VIDEO'S MET JE MOBIEL TE MAKEN. 4 maanden ago

“Met welke camera of apparatuur maak jij jouw video’s?” is een vraag die mij steeds vaker gesteld wordt. “Met met mijn mobiel!” zeg ik dan. Want met een smartphone kun je tegenwoordig ge-wel-di-ge video’s maken voor je vlog, website of social media. Ik ben er zelfs van overtuigd dat je met een paar tips & tricks hele vette video’s kunt maken. En die handigheidjes ga ik je nu uitleggen in mijn blog.

Let’s go:

Om te beginnen is het handig om te weten dat je een mobiel nodig hebt met een goede ingebouwde camera. Maar don’t worry, veel mobiele telefoons kunnen tegenwoordig al filmen met een 4k of 1080p resolutie.

1.  Kijk altijd eerst of je lens schoon is.

Het zou namelijk jammer zijn als je er achteraf achter komt dat er een vlekje zichtbaar is in je video.

2.Film zonder flits.

De flits op je telefoon is te fel en vervormt vaak het kleurcontrast. Ook zie je vaak rode ogen en een onnatuurlijk beeld. Wanneer je in het donker filmt is het wel verstandig een flits te gebruiken.

3.Zet je mobiel in vliegtuigstand of op stil.

Hierdoor heb je geen afleiding terwijl je filmt en is de kans dat je een bericht binnen krijgt of gebeld wordt en dit later in de video hoorbaar is verdwenen.

4.  Houdt je telefoon met beide handen vast als een verrekijker.

Dit geeft meer stabiliteit en levert mooie rustige beelden op. Ook voorkomt dit dat je met je vingers voor de lens langs gaat tijdens het filmen.

5. Zorg altijd voor voldoende licht voordat je begint met de opname.

Maak eerst een paar test video’s zodat je kunt terugkijken of dat wat je op beeld wil hebben goed is uitgelicht.

 6.Film zonder tegenlicht.

Ga altijd met je rug naar de lichtbron staan. Hierdoor voorkom je dat je shots overbelicht zijn.

7.Focus en stel scherp.

Door op je onderwerp te tikken op je beeldscherm wordt deze scherp gesteld.

Hierdoor knalt dat wat jij wilt vastleggen er echt uit en heb je geen last van onscherpe beelden.

8.Stel een hoge resolutie in.

Door een video op te nemen in 1080p (High Defenition) en 24 of 30 fps (Frames Per Second) krijg je een super kwaliteit video, je hebt een erg scherp beeld en het vloeit mooi op elkaar over. Ook kun je een video in 4K opnemen, dit is voor als je een heel gedetailleerd en scherp resultaat wilt. Wel zijn deze bestanden groter dan wanneer je in 1080p filmt. Vaak kun je alles wat hierboven benoemd is aanpassen in je instellingen.

9.Houd ruimte voor nabewerking.

Als je een video gaat opnemen, is het handig om aan het begin en aan het eind ongeveer 5 seconden extra te filmen. Dit is handig bij de nabewerking van het filmpje en hierdoor is je begin en eind niet zo hard afgesneden.

10. Film horizontaal.

Het is verstandig altijd horizontaal te filmen. De meeste schermen waarop je video later wordt afgespeeld, bijvoorbeeld Instore TV, hebben een breedbeeldverhouding van 16:9. Door horizontaal te filmen wordt de video hierop het best weergegeven. Stel dat je nou filmt voor een bepaald medium waar een verticale beeldverhouding wordt toegepast kun je natuurlijk verticaal filmen. Denk hierbij aan Window TV, Snapchat, Instagram TV etc.

 

Je bent nu klaar om met je mobiel vette video’s te gaan maken voor je bedrijf. Super simpel en snel. Succes!

Volgende week leg ik je in een vlog uit hoe je handige gadgets kunt gebruiken om het filmen nog effectiever, leuker en makkelijker te maken.

 

Stein Droste

Geen reacties op 10 TIPS OM HEEL EENVOUDIG, TOFFE VIDEO’S MET JE MOBIEL TE MAKEN.

Plaats een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>